X
Пробна сесія
Коротченко Валерія
Ви можете пройти одну пробну сесію з нашим психологом до того, як придбати пакет супроводу.
Для того. щоб дізнатися про найближчі вільні слоти для консультації та забронювати слот зв'яжіться з нами в телеграм
*Пробну сесію можливо провести тільки один раз
Ціна:
₴7450
€200
$215
міс
Головна/Блог/

Відносини чоловік-жінка: як краще розуміти інших?

Чи чули ви про відмінності між чоловіком і жінкою і хочете краще зрозуміти тонкощі ваших романтичних стосунків? Як зрозуміти інших у любові, а точніше в спілкуванні в парі, коли ми всі різні? Як зрозуміти, яке відношення чоловіка до жінки? Яких тенденцій слід дотримуватися, щоб бути щасливими в коханні та покращити стосунки? Будемо розбиратися.
01.03.2024
8 хв. на читання

Як народжується спілкування чоловіка та жінки?

Дуже велика кількість жінок вважає, що чоловіки не розуміють їх потреб у плані діалогу або вважають його непотрібним. І вони не праві. Дійсно, чоловіки трохи прагматичніші і схильні висловлювати свою любов і прихильність за допомогою невеликих повсякденних жестів, щоб задовольнити ваші потреби в подиві, безпеці та надати докази своєї доброти. Але ж це просто така психологія чоловіка у стосунках. Він, як правило, не висловлює свої думки через слова, а  жінці це не подобається.

Це правда, що почути приємні слова ніколи не зашкодить, але якщо ви мрієте про чудові відносини між чоловіком та жінкою, доведеться додати води у вино. Це порада для тих, хто хоче зробити стосунки тривалими та багатогранними. Дуже часто в любові ми схильні нав'язувати іншим свої ідеї та своє уявлення про життя, а в основі будь-яких стосунків лежать компроміси.

Чому ж чоловіча психологія в стосунках більш закрита та менш емоційна? Відповідь є. З самого раннього віку в нашому суспільстві ми вчимо хлопчиків приховувати свої емоції, не відкриватися і, отже, не говорити про те, що вони відчувають, чи то позитивні, чи то негативні емоції в них є. Ми хочемо, щоб вони були сильними, ми прагнемо загартувати їх, і тому це має наслідки протягом усього їхнього життя і, зокрема, у вербальному спілкуванні, та навіть у їхній мові тіла.

Простий приклад: коли маленька дівчинка падає та отримує травму, ми заспокоюємо її, обережно обіймаємо та кажемо добрі слова. Коли ж з хлопчиком того ж віку таке трапляється, він чує що чоловіки не плачуть та він має бути сильним. Цей приклад ясно показує, що наша поведінка також випливає з нашої освіти, яка регулюватиме відносини між жінкою та чоловіком, і навіть за їх межами у парі чоловік-жінка.

Тому чоловікові буде важче довіряти та спілкуватися, тому що він повинен приховувати свої емоції. Звісно, є винятки. Деяким чоловікам не важко говорити те, що вони відчувають; іноді вони навіть говорять надто багато, що, як не парадоксально, може відлякувати жінок! Зрозуміло, що психологія стосунків чоловіка і жінки доволі складна, але їх можна суттєво покращити, і перший крок передбачає спілкування.

Тому важливим наголосити, що така поведінка не обов'язково є вибором чоловіка, іноді це рефлекс, вироблений з часом, але який можна поступово змінити на краще.

Невже чоловіки та жінки настільки протилежні?

Жінки переконані, що ми вони з чоловіками дуже різні, тому що вони мають здатність вдаватися в найдрібніші деталі, тоді як чоловіки, досить примітивні на цьому рівні. В результаті те, що їм здається незначним, може істотно вплинути на почуття жінки і викликати нерозуміння, яке стане причиною сварок або, що ще гірше, романтичного розриву. Така психологія чоловіків у відносинах спостерігається дуже часто.

Чоловіки та жінки різні, але по суті, як і всі люди. У кожної людини було власне дитинство, наповнене різними емоціями, отримана особлива модель сім'ї.І бачення про стосунки між чоловіком та жінкою теж у кожного може бути своє. Таким чином, ці фактори пояснюють, чому відносини між закоханими чоловіками та жінками ніколи не бувають легкими. І важливо зрозуміти, що немає формули або єдиного шляху, як змінити ставлення чоловіка до жінки, чи навпаки.

Ще тут може відігравати не останню роль такий аспект, який поєднує і чоловіків, і жінок: природний егоїзм!

Як побудувати гармонійні відносини між чоловіком і жінкою?

Щоб пара функціонувала, необхідно, щоб обидва партнери дійшли згоди щодо ідеї спільного життєвого проєкту. Коли любові або сильного фізичного потягу вже недостатньо, що повинно виникати? Яка психологія відносин чоловіка і жінки має все владнати?

За кожною історією кохання точно ховається причина, яка дозволяє чоловікам і жінкам розуміти один одного, але, перш за все, приймати один одного з їхніми відповідними якостями та недоліками. Будь-які стосунки між чоловіком і жінкою повинні йти цим шляхом.

З іншого боку, треба усвідомлювати, що конфлікти у відносинах чоловіка та жінки не завжди шкідливі. Частіше за все вони мають  дозволити партнерам порозумітися, тому не варто соромитися висловлювати свою думку, коли ситуація когось з двох не влаштовує. Мета полягає не в тому, щоб посилити ситуацію або знайти переможця, а в тому, щоб знайти найкраще рішення, не вдаючись до загроз і ультиматумів усередині пари. Важливо використовувати спілкування, коли ви у відносинах, а не відразу нападати одне на одного.

З іншого боку, ви ніколи не зможете зрозуміти свого партнера, якщо продовжите покладатися виключно на своє особисте сприйняття і те, що для вас важливо. Тому важливо виявити співчуття, щоб трохи забути себе і вміти поставити себе на місце іншого. Наприклад, коли жінка хоче уваги, то можливо це не просто її капризи, а потреба у підтримці.

Необхідно не тільки зрозуміти, а й прийняти, що у спільному житті не все буде райдужним. Чим довше триватимуть стосунки, тим більше буде розбіжностей, хіба що теми будуть змінюватися. Замість того, щоб сперечатися про те, яку програму дивитися по телевізору, пара буде сперечатися через дітей або через фінанси. Стосунки чоловіка і жінки влаштовані таким чином, що чим більше часу вони будуть разом, тим більша напруга може між ними спостерігатися.

Як уникнути помилок у відносинах між чоловіком і жінкою?

На це питання немає чіткої відповіді, але щоб уникнути проблем в стосунках з чоловіком, краще йти на компроміси. Коли справа доходить до особистого життя, багато хто хоче досягти успіху, незважаючи ні на що, шукає досконалості та готовий вкладати у стосунки між чоловіком та жінкою навіть кошти. Це не дуже вдалий шлях.

Краще проявляти співчуття і намагатися побудувати добрі відносини між собою. Побудувати справжнє кохання між чоловіком і жінкою — це означає, що треба навчитися відчувати емоції іншого. Тому коли йде річ про відносини між чоловіком і жінкою, то одне з правил стосунків є розуміння своєї другої половинки.

Щоб зрозуміти, як побудувати відносини з чоловіком чи жінкою, треба запитати себе: 

—Чому мій чоловік залишає свої речі валятися всюди?

— Чому моя дружина прагне отримати слова любові?

— Чому усне спілкування у певні періоди йде погано, а іноді виходить чудово?

— Чому він/вона більше не бореться за наші стосунки? Які ще його мотиви?

— Як мені показати йому, що я люблю його?

Загалом це основні проблеми, які спостерігаються найчастіше. На ці запитання слід відповісти якомога щиріше, і тоді можливо буде знайти спосіб створити гарні відносини між чоловіком та жінкою, незважаючи на всі відмінності.

Автор публікації
українська, російська
4.5 роки досвіду
4.5 роки досвіду
В своїй практиці Валерія цінує безпеку та щирість, а тому точно гарантує це в вашій роботі. Разом з вами вона виявляє де ви в своєму житті та які ваші опори. Всі клієнти відмічають, що з Валерією стабільно, спокійно, та є відчуття, що нарешті можна бути собою.
Всі Психологи
Нарцисизм
Шизоїдний спектр
Цінності
Відносини з грошима
Самовираження
Військові
ПРЛ